Week van het Lege Gebouw


De week van het Lege Gebouw is een interdisciplinair onderwijsproject van onderwijsinstellingen die betrokken zijn bij de hergebruikopgave. In de vastgoedwereld is een kentering gaande: van schaarste aan gebouwen is al enkele jaren geen sprake meer, wel van grootschalige leegstand. Voldoende aanleiding om de praktijk te hervormen, nieuwe richtingen in te slaan. Maar ook om na te denken hoe de jongste generatie opgeleid moet worden. De Week van het Lege Gebouw is daarmee een broedplaats voor de nieuwe bouwcultuur. Elk jaar resulteert de WvhLG in een eindpublicatie onder redactie van de organisatie van de editie, met hierin sfeerimpressies, de resultaten van de teams, verslagen van de week en artikelen ter reflectie.

 

Zie ook Week van het Lege Gebouw

 

Week van het Lege Gebouwdownload publicatie Hogen, N. (2018). Kweekvijver voor herbestemmingstalent. in M. Zoeteman (red.) (2018). Future proof! Nieuwe ontwikkelingen in het Nederlandse herbestemmingsveld. Amsterdam.
Week van het Lege Gebouwdownload publicatie

Hogen, N., E. van Battum en A. de Boer (red.) (2017). Back to the future! Week van het Lege Gebouw 2016. Amsterdam.

 

Baden in weeldedownload nawoord  

Hogen, N., E. van Battum, A. de Boer (2016). Week van het Lege Gebouw 2016: Duurzaamheid als Driver of Change. In: Asseldonk, N. van, M. Minkjan en M. van Iersel (2016). Get Real. Week van het Lege Gebouw 2015. Amsterdam.

overzicht publicaties